Φόρμα κράτησης
Άφιξη *
Αναχώρηση *

Mailing list

Αφήστε το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι
|
Ίος, Κυκλάδες
T.K. 84001
+30 22860 91530 &
+30 22860 91583
+30 6974525697
+30 22860 91922

Το νησί μας


Το νησί μας

Το ταξίδι από τον Πειραιά διαρκεί περίπου 7 ώρες, με το κανονικό πλοίο της γραμμής, και αξίζει πραγματικά, να το κάνει κανείς, για να αντικρίσει το γραφικό λιμάνι της Ίου, με την ολόλευκη εκκλησιά της Αγίας Ειρήνης να δεσπόζει στην είσοδό του και να ανακαλύψει τις ομορφιές της μία προς μία. Το χειμώνα υπάρχουν τουλάχιστον δυο δρομολόγια την ημέρα ενω το καλοκαίρι πολύ περισσότερα. Το καλοκαίρι υπάρχει και η δυνατότητα να ταξιδέψει κανείς με ταχύπλοο σε λιγότερες απο 4 ώρες.

Το νησί ανήκει στο ΝοτιοΑνατολικό Αιγαίο και ειναι τριγυρισμένο απο την Νάξο την Σίκινο, την Σαντορίνη και την Αμοργό. Εχει σχετικές διαστάσεις :μήκος 17 χιλ. Και πλάτος 7.5 χιλ . Παρά τον σχετικά μικρό του πληθυσμό, καταλαμβάνει την έκταση των 108 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και απαιτεί αρκετές μέρες διαμονής, για να το εξερευνήσει κανένας απ άκρη σ’άκρη και να απολαύσει τις πιο σημαντικές ομορφιές του, οι οποίες αποτελούν πόλο έλξης, ειδικά για τα άτομα νεαρής ηλικίας, που δείχνουν να το προτιμούν ιδιαιτέρως και το έχουν κάνει γνωστό παγκοσμίως, ως ένα από τα 3 σημεία συνάντησης της νεολαίας.

Θα βρεθείτε σε ένα όμορφο δίλημμα, όταν θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στις εντυπωσιακές αμμουδιές, που εκτείνονται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων αλτπγραμμής. Οι παραλίες της Ίου μεταξύ αυτών ο Μυλοπότας, το Μαγγανάρι, η Αγία-θεοδότη, ο Γιαλός, η Κουμπάρα, η Ψάθη , ο Κάλαμος, το Πικρί Νερό και πολλές άλλες, φημίζονται για τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά τους και αρκετές απο αυτές , έχουν τιμηθεί πολλές φορές με το σύμβολο της Γαλαζιας-Σημαίας.

Η Ιος είναι κυρίως ορεινή και τα σημαντικότερα βουνά της είναι ο Πύργος ( 713 μ. ) με καταπληκτική θέα , ο Προφήτης Ηλίας ( 500 μ. )με επίσης πολύ εντυπωσιακή θέα . Όσον αφορά στο κλίμα της Ιου, είναι δροσερό και ευχάριστο, ακόμα και τις πιο ζεστές περιόδους του χρόνου. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι κυμαίνεται ανάμεσα στους 27° με 29° βαθμούς Κελσίου και τα μελτέμια που πνέουν στην περιοχή,συνήθως τον Αυγουστο, αποτελούν έναν καλό σύμμαχο των παραθεριστών για τις διακοπές τους. Το Χειμώνα η θερμοκρασία αγγίζει συνήθως του 18° βαθμούς Κελσίου, ενώ σπάνια πέφτει κάτω από τους 13° βαθμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέμων είναι Βόρειοι, και λίγοι Νοτιοι, και το Χειμώνα συχνά σημειώνονται υψηλότατες εντάσεις αυτών , όπως άλλωστε και στο υπόλοιπο Αιγαίο Πέλαγος.

Η Χώρα και το Λιμάνι συγκεντρώνουν τους ψυχρούς μήνες τον μεγαλύτερο αριθμό των μόνιμων κατοίκων του νησιού περίπου 2.000, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται και σε άλλους οικισμούς, όπως ο Μυλοπότας και η Ψάθη, όπου βέβαια το καλοκαίρι παρουσιάζουν έντονη τουριστική κίνηση.

Το νησί μαςLogin Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.8 · © 2000 - 2011 IPS Ltd · Όροι χρήσης